Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 вече е отворена,

...
Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 вече е отворена,
Коментари Харесай

Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 се оказа с нарушена херметизация

Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 вече е отворена, само че е с нарушена херметизация, научи NOVA от свои източници. Експертите допълват, че това не е съдбовно, само че би трябвало да се свържат с производителя в Украйна, което ще отнеме време. 

" Да кутията е отворена. Имаме опасения, че сектори от платките в черната кутия са с нарушена херметизация и са с вероятни повреди ". Това удостовери в ефира на " Здравей, България "  министърът на защитата Георги Панайотов. 

По думите му технологията на осъществяване е доста комплицирана. " Има многослойни платки с по този начин наречения печатен монтаж. Има и разкъсан лентови каел, който е специфичен, а в авиобаза " Граф Игнатиево " няма кардинални схеми, с цел да могат да се проследят тези връзки. Това постанова да потърсим производителя. Черната кутия ще бъде предоставена на профилирана лаборатория. Производителят е в Украйна  и там ще бъде снета цялата информация за параметрите на полета ", посои министърът. 

Според него става дума за удължение на софтуерното време за разчитане на данните от черната кутия. Министър Панайотов изрази вяра, че данните ще бъдат извадени напълно. 

15 дни след злополуката, кутията беше извадена от морското дъно и пренесена със аероплан от Варна в авиобазата " Граф Игнатиево ". 

Експертите обаче би трябвало да проверят дали записите от полета са непокътнати. Инцидентът, при който почина майор Валентин Терзиев, стана в ранните часове на 9-ти юни.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР